We Lead our Region's Economic Development. We Lead our Region's Economic Development.
WMEDC.
Dutch

Welkom op de homepage van de regionale economische ontwikkelingsmaatschappij van West-Massachusetts.

 

Wij zijn een private, non-profit onderneming die ondernemingen in onze regio ondersteunt met informatie, netwerken en middelen bij hun uitbreidingen en relokaties.

 

Onze missie, het leveren van middelen en diensten om bedrijven te laten groeien, draagt bij aan het bouwen van een sterkere regionale economie, door het creŽren van hoogwaardige werkgelegenheid en betere publieke en private investeringen.

 

Wat doen wij?

 

• Online verstrekken we dagelijks nieuws over bijvoorbeeld vastgoedaanbiedingen en overige voordelen die bedrijven nodig hebben om te kiezen voor West Massachusetts bij hun uitbreidingen en relokaties.

 

• Via ons Home Field Advantage Program helpen we bedrijven in onze regio om te groeien, door niet alleen helpen als dat nodig is, maar door pro-actief factoren die de groei belemmeren te identificeren en te beperken.

 

• Onze organisatie lobbyt voor wetgeving in Washington DC en in Boston, de hoofdstad in onze staat, voor steun bij onze economische ontwikkeling, zowel voor de bescherming van werknemers als voor bescherming van investeringen van de regio's.

 

• We nemen publiekelijk heldere standpunten in over economische ontwikkeling, infrastructuur en zakelijke wetgeving.

 

• In West Massachusetts begeleiden we grote projecten en proberen we te helpen bij de financiering.

 

• We vergroten de communicatie in de regio door lokale makelaars, ondernemers en projectontwikkelaars met elkaar in contact te brengen.

 

• Samen met meer dan 25 vertegenwoordigers van lokale gemeenten, universiteiten, nutsbedrijven en de economische agentschappen komen we regelmatig bij elkaar voor het uitwisselen van informatie.

 

Kies West Massachusetts!

 

In West-Massachusetts zijn bedrijven in het centrum van de grote markten in het noordoosten van de VS, terwijl ze operationele kosten laag zijn, en bedrijven voordeel hebben aan Amerika's meest toonaangevende arbeidskrachten en kunnen ze genieten van betaalbare, hogere levensstandaarden in een van onze steden, voorsteden, platteland of universiteiten.

 

Kies West Massachusetts voor:

 

• Gemakkelijke toegang tot twee belangrijke markten in de VS: heti s slechts negentig minuten rijden naar Boston en twee en een half uur naar New York City. Bradley International Airport biedt directe dagelijkse vluchten 35 Noord-Amerikaanse steden met 300 dagelijkse vluchten.

 

• Een nationaal centrum voor hoger onderwijs met meer dan 100.000 studenten en 29 hogescholen en universiteiten, waaronder de Universiteit van Massachusetts en Connecticut, in aanvulling op een aantal van de meest prestigieuze prive-scholen.

 

• Betaalbare en beschikbare bedrijfslokaties en toegang tot industriŽle hubs.

 

• Lage operationele kosten omdat de lonen zo'n 20% lager liggen dan onder andere gebieden in het Noord-Oosten van de VS, evenals lage grondprijzen en aanzienlijk lagere kantoorhuren. Concurrerende energieprijzen, fiscale vrijstellingen en subsidies voor vestigingen en uitbreidingen.

 

• Compacte regio met uistekende infrastructuur. Snelwegen via Interstates 91 en 90 (Massachusetts Turnpike). Bradley International Airport, een aantal kleinere luchthavens, lokale Amtrak service en een grote luchtvracht-hub.

 

• High-Tech infrastructuur met een moderne glasvezel telecommunicatie-infrastructuur voor telefoon, high-speed data en internet. Springfield is een grote internethub voor het noordoosten en we beschikken over veel datacenters. De stad ligt op het kruispunt van de nationale en internationale glasvezel backbones van het noordoosten.

 

De Kennis Corridor is een unieke term voor de Springfield Massachusetts - Hartford Connecticut regio. Deze compacte regio is slechts 25 kilometer groot, gelegen aan de Connecticut Rivier, de Interstate 91 en Bradley International Airport. Belangrijker nog, dit gebied is de thuishaven van een van de best opgeleide arbeidskrachten in het land en de op een na grootste bevolking in New England.

 

• 29 Hogescholen en universiteiten

 

• 108.000 studenten

 

• Prestigieuze scholen met inbegrip van de universiteiten van Massachusetts en Connecticut, evenals American International, Springfield, Amherst, Hampshire, Mount Holyoke en Smith Colleges

 

Het EDC netwerk van partners

 

Het EDC kan uw bedrijf in contact brengen met d epartijen die u nodig heeft. Van luchthavens en andere infrastructuurbedrijven, tot onderwijs-en onderzoeksinstellingen, het EDC is in constante communicatie en samenwerking met allerlei economische organisaties.

 

Een partner van het EDC in internationale zakelijke betrekkingen is deMassachusetts Office of International Trade and Investment (MOITI) dat werkt aan de uitbreiding van de regionale economie door de staat internationaal te promoten voor de export en het aantrekken van buitenlandse investeringen.

 

Global Connections

 

Het EDC personeel reist veel om deel te nemen aan gerichte zakelijke bijeenkomsten en onze markt te promoten in het buitenland. We werken voortdurend samen met onze zakelijke partners, zoals de agentschappen van de VS en in het buitenland, maar ook internationaal opererende bedrijven.

 

Bradley International Airport (BDL)

 

De regio's grootste luchthaven, gelegen op 20 minuten van Springfield, biedt meer dan 300 dagelijkse commerciŽle vluchten tot 35 Noord-Amerikaanse steden door 15 luchtvaartmaatschappijen. Hun internationale diensten omvatten dagelijkse non-stop vluchten naar Canada, Puerto Rico, het Caraibisch gebied en Mexico.

 

• Ongeveer 19.000 dagelijkse reizigers

 

• 15 luchtvaartmaatschappijen, waaronder 2 low-fare luchtvaartmaatschappijen, en 9 grote carriers

 

• 53e op de lijst van 176 Noord-Amerikaanse luchthavens voor passagiers en 35e van de in totaal 160 Noord-Amerikaanse luchthavens voor vracht in 2005.

 

• Makkelijke toegang (zonder tol, tunnels of bruggen), op vijf minuten van Interstate 91

 

• Gratis draadloos internet

 

• gratis parkeren, 24-uurs pendeldienst